Slovenija opisi krajev

Grad Rihenberk-Branik

Grad Rihemberk stoji na strmi vzpetini Golec nad dolino potoka Branica nad vasjo Branik na strateški točki prehodnega območja med Vipavsko dolino in Komenskim Krasom.

Preberi več

Vipavska dolina

Vipavska dolina je dežela mnogih barv. V zgodnji pomladi je v nežnih barvah sadnega cvetja, poleti pa se odene v pisane barve zrelega sadja.

Preberi več

Piran

Pravijo mu biser na slovenski obali. To čudovito staro pristaniško mesto je ohranilo srednjeveško zasnovo z ozkimi ulicami in tesno stisnjenimi hišami. To mu daje tipičen mediteranski značaj in poseben čar.

Preberi več

1.Svetovna vojna 1914 - 1918

Kraji kjer so pred sto leti odvijali hudi spopadi so za večno zaznamovali kraje in ljudi. Danes lahko obiščete te kraje in se sprehodite po kavernah, ki so vojakom služile kot zavetjesi, strlske jarke in pozabljena pokopališča.

Preberi več

Slovenska obala

Slovenska obala je kratka, a kljub temu zelo raznolika. Obalni pas je ozek, za njim pa se dviguje nizko gričevje na katerem raste oljka in vinska trta, zorijo breskve in fige.

Preberi več

Soška fronta na Krasu

Prva svetovna vojna je na kamniti kraški planoti pustila grobe sledi ne le med vojaki ampak tudi med domačini, ki so morali v begunstvo. Zaznamovala pa je tudi pokrajino.

Preberi več

Soška dolina

Pridite v deželo neokrnjene narave, čistih rek in bistrih potočkov.  Največji pečat pa dolini daje smaragdna reka Soča.

Preberi več

Kras

Uživajte v neokrnjeni naravi, ustavite se v prijetni gostilni, turistični kmetiji, vinotoču ali osmici. Pustite se razvajati z domačo hrano in s kozarčki okusnega kraškega terana in drugih vin.

Preberi več

Hrib Sabotin

Hrib leži na stiku predalpskega in submediteranskega klimatskega področja in je poseben že po živalskem in rastlinskem svetu. Znan je tako zaradi svojih naravnih kot tudi zgodovinskih zanimivosti.

Preberi več

Koper

Koper je največje obmorsko mesto v Sloveniji. Nastalo je nekdanjem otoku katerega so predvidoma prvi naselili Rimljani.

Preberi več

Kostanjevica pri Novi Gorici - samostan

V neposredni bližini mestnega središča Nove Gorice, na 143 m visokem gričku imenovanem Kostanjevica, stoji staro božjepotno središče. Ni le duhovno središče s pestro zgodovino, ampak tudi zgodovinski in kulturni spomenik

Preberi več

Izola

Staro ribiško mestece je bilo naseljeno že v rimskih časih. Nastalo je na malem otoku, ki so ga kasneje povezali s kopnim.

Preberi več

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744