Opisi krajev Hrvaška

Otok Krk

Rimljani odkrijejo lepote otoka Krk in ga naselijo z legjonarji, ki tu ostanejo in ga poimenujejo zlati otok zato pravijo da so prvi turisti na otoku Krku bili Rimljani.

Preberi več

Buje

Moderno mesto s vso strukturo šole, kino, mestna knjižnica in stari delu kjer sta dve cerkvi: Marije Milosrdnice in svetega Servola.

Preberi več

Otok Rab

Lepote otoka Raba so očarale že Liburnijska ljudstva, ki so ga naselila že v drugem stoletju pred našim štetjem. Sledili so stari Rimljani, danes pa turisti željni oddiha. Na Rabu so mir, dobra hrana in naravne lepote doma.

Preberi več

Kvarner

Kvarner je garancija za kristalno čisto morje, razgibano obalo s čudovitimi plažami in prisrčnimi domačini.

Preberi več

Motovun

Motovunom /Montona je najbolje ohranjen starodavni trg Istre. Ponaša se z pristnim obzidjem. Mesto stoji na vrhu 277 m visoke strme vzpetine s prekrasnim razgledom  na dolino reke Mirne

Preberi več

Pulj- Pula

Mesto Pulj - Pula leži na jugu istrskega polotoka in je s približno 60.000 prebivalci največje v Istri. Ščitijo ga otoki sv. Katarine. Andrija in Uljanik na katerem je ladjedelnica. Je globok zaliv. Ravno zaradi naravne zaščitne lege  je že od prazgodovine pomembno pristanišče.

Preberi več

Rovinj/Rovigno

Mesto, ki ponuja utrip današnjega turističnega mesta pomešano z zapuščino minulih časov. Stoji na čudoviti istrski obali, tik pod Limskim kanalom in je eden najbolj romantičen kraj v Sredozemlju.

Preberi več

Grožnjan

Mali istrski kraj z veliki kulturnim značajem. Najživahneje je tu poletji. Vsako leto že od maja Gožnjanske uličice in trgi doživijio preobrazbo in se spremenijo v mesto umetnikov.

Preberi več

Reka in Trsat

Na apnenčasti skali nad sotesko reke Rječine je bilo v starih časih liburnjisko naselje Tarsatika. Danes se kraj imenuje Trsat in je poznano kot mariansko romarsko središče.

Preberi več

Hum

Mestece leži na majhnem prostoru (100m dolžine x 30m širine) v osrednjem delu Istre na nadmorski višini 339 in prav zaradi miniaturnih dimenzij dobil naziv "najmanjše mesto na svetu".

Preberi več

Pazin

Zgrajeno je nad kraško pečino, kjer reka Pazinščica izgine v podzemlje. To je od vedno burilo človeško domišlijo in tako so nastale številne zgodbe in legende.

Preberi več

Draguč - istrski Hollywood

Draguć je tipično istrsko utrjeno naeslje-kastel z osrednjim trgom, na katerem sta župna cerkev in občinska palača. Ime istrski Hollyood se ga je prijeli, ker je bilo tu posnetih kar nekaj filmu svetovnega slovesa.

Preberi več

Savudrija

Savudrija - staro ribiško mesto na najzahodnejši delu Hrvaške. Simbol Savudrije je najvišji istrski svetilnik (36 m), ki je hkrati najstarejši na Jadranu. Zgrajen je bil davnega leta 1818, deluje pa še danes.

Preberi več

Buzet

Srednjeveško mesto ki se dviga nad rodovitno dolino največje Istrske reke Mirne. Danes ga poznamo kot mesto tartufov, katerih rastišča so Motovunski gozd.

Preberi več

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744