Opisi krajev Italija

Castello di Spessa - grad Spessa

Dvorec Castello di Spessa je dom cvetoče kmetije vinogradov, zasajenih z sortami merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc in bordeaux. Obdaja ga zelo lep park bogat z rastlinjem, ki predvsem spomladi očara obiskovalca. Razstave, sprejemi, seminarji in kulturni dogodki se odvijajo v čudovitih dvoranah gradu.

Preberi več

Sredipolja / Redipuglia

Če vas bo pot vodila pod obronki Doberdobske planote se vstavite v kraju, ki ga Slovenci imenujejo Sredipolja. Tu stoji največji italijanski vojaški spomenik in eden največjih na svetu.

Preberi več

Devin/Duino

To je kraj z imenom Devin, ki v slovanskem jeziku pomeni „deviško“ v latinskem jeziku pa „božansko“. Oglejte si grad, ki stoji na pečini tik nad morjem.

Preberi več

Trentinsko - Zgornje Poadižje

Je italijanska dežela, ki je odstopila svoje naloge in privilegije pokrajinama, ki jo sestavljata. Dejansko se njena sestavna dela, pokrajini Bolzano in Trento, tudi uradno imenujeta avtonomni pokrajini. Glavno mesto je Trento in Bolzano.

Preberi več

Trst/Trieste

Trst je mesto z bogato zgodovino v katerem še vedno kraljuje priljubljena cesarica - Elizabeta (Sisi). Simbol novega Trsta je terezijanska četrt.

Preberi več

Izvir reke Timave

Blizu naselja Štivan izvira reka Timava. Je najkrajša italijanska reka saj je dolga le bora 2 kilometra. Zanimiv je njen kraški izvir, ki je že v prazgodovini bil pomemben kraj čaščenja.

Preberi več

Goriški grad/Castello di Gorizia

Goriški grad je danes sedež Muzeja goriškega srednjega veka, v katerem je shranjena zbirka kopij hladnega orožja (1271 - 1500) in vojnih strojev za obleganje mest. V grajskih prostorih je tudi soba srednjeveške glasbe in bogata didaktična dvorana.

Preberi več

Miramar/Miramare

Pravljično lep grad, ki stoji na rtu nedaleč stran od Trsta. Postavljen je tik ob morju, ob njem pa se razprostira park v katerem rastejo rastline iz celega sveta.

Preberi več

Gradež in Barbana

Staro mestno jedro jeprepredeno z ozkimi ulicami, novi del pa punuja bagato založene trgovine. Tik ob morju je sprehajalna pot in ob njej neskončna plaža. 

Preberi več

Kostnica na Oslavju

Na griču Oslavje stoji monumentalna kostnica postavljena leta 1938, kjer počiva 57.740 ostankov padlih med I. svetovno vojno na Goriškem

Preberi več

Oglej/Aquilea

Kraj kjer se srečata vera in umetnost.To je mesto, ki so ga ustanovili Rimljani, opustošil Atila in nato je postalo center posvetne oblasti.

Preberi več

Rezija

Sprehodite se po gozdni poti mimo slapov in bistrih potočkov pod veličastnimi gorami. Prisluhnite pesmi in zaplešite z domačini. Obiščite muzej brusačev in okusite dobrote domače kuhinje.

Preberi več

Gorica / Gorizia

To je mesto Gorica, ki je prežeto z burno zgodovino. Nad njim kraljuje goriški gard z mogočnim obzidjem, nekoč rezidenca Goriških grofov.

Preberi več

Palmanova

Umetno ustvarjeno mesto - utrdba, ki ni nikoli služilo svojemu namenu. Na osrednjem trga stojijo vse pomembne stavbe iz obdobja Beneške republike in veličastna stolnica.

Preberi več

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744