Pomagam vam pri organizaciji in izvedbi ekskurzije. Program pripravim v sodelovanju z učitelji. Organiziramo jih na območju Goriške, Vipavske in Soške doline, Krasa ter Furlaniji Julijski krajni (IT)

Organizirate šolsko ekskurzijo?

Organizacija vam vzame veliko časa. Potovanje in vsebino programa je potrebno prilagoditi starosti učencev, šolskemu programu in času. Zavedate se, da je cilj ekskurzije da učenci dopolnijo svoje šolsko znanje. Najboljši način je z dodatnimi izobraževanji na terenu, saj tako dobijo boljšo predstavo in si snov laže zapomnijo. Učenci imajo na ekskurzijah možnost, da povežejo svoje teoretično znanje s prakso, obenem pa je nedvomno bolj zanimivo raziskovati svet »v živo« kot sedeti v šolski klopi.

Z ekskurzijo bi radi na primer dopolnili znanje o krasoslovju, mogoče znanje o bojih na soški fronti, vas zanima življenje na podeželju nekoč in danes ali pa bi raziskali kako se v praksi uresničujejo poslovne ideje?

Nekaj krajev ste že izbrali, vendar bi zraven dodali še dve ali tri znamenitosti. In začeli ste brskati po internetu, da jih najdete. Prvi problem, ki se tako pojavi je vprašanje »Kako daleč so ena od druge?« In začne se preračunavanje kilometrov. Ampak to še ni vse.

Ko se dokončno odločite kaj bi radi obiskali je potrebno vse skupaj sestavit v program ekskurzije. Kar sploh ni enostavno! Kajne? Kraje, ki bi si jih radi ogledali slabo poznate. Težko sestavite program, saj vam ni znano kako ozka je cesta in kakšna je dostopnost z avtobusom.  Velikokrat so znamenitosti težko dostopne. Do njih vodijo le pešpoti. Koliko je hoje, kako težavna je pot? Vse te informacije so za vas še kako pomembne. To pa je le začetek. Potrebovali boste tudi topel obrok. In da bo izlet brezskrben, poučen in časovno usklajen, se zavedate da je najbolje najeti vodnika.

Z namenom, da vam olajšam delo, sem pripravila rubriko "opisi krajev" . Tam so opisani številni kraji, mesta in znamenitosti. Poleg so dodane še fotografije za boljšo predstavo, da bo odločitev lažja. Ampak tu je še več.

V rubriki "ideja za izlet" vam podajam nekaj predlogov za izlete po Primorski, Istri, Kvarnerju in Furlaniji Julijski Krajni. Sestavljeni so tako, da vas popeljejo po večjih mestih in majhnih krajih in med naravnimi lepotami. Dodala sem tudi znamenitostmi, pravljične gradove, veličastne stavbe, spomenike, obeležja in živahna urbana središča. Primorska, Furlanija Julijska Krajna in Istra so dežele, ki ima veliko naravnih posebnosti kot je na primer Kras in njegovi kraški pojavi, pestro floro in favno, kulturne, zgodovinske znamenitosti, prvo svetovno vojno ter številne umetniške stvaritve. Veliko je muzejev in zbirk, kjer so na ogled različni predmeti iz daljne in bližje preteklosti.

Dober program je sestavljen tako, da si vsi ogledi smiselno sledijo. Vi pa kot dober organizator dobro veste, da mora biti vmes planirano dovolj časa za postanke, malico, kavo, kosilo, samostojne oglede….A tu se organizacija ne konča. Pot je potrebno dobro načrtovati tudi zaradi voznikov, saj so časovno omejeni.

Kaj pa urniki, vstopnine, rezervacije, parkirnine in še bi lahko naštevali. To še gre, saj je večina teh podatkov dostopna na internetu. Tudi gostilne ni težko najti na spletu. Menije, ki vam jih pošljejo so lahko napisani zelo mikavno in cene so sprejemljive. Ampak, če ponudnika ne poznate, kako ste lahko prepričani, da bo vse v redu ! 

Na srečo sem tu jaz, da vam olajšam delo in prihranim čas. Ko se odločite kateri kraji so pravi za dopolnitev šolskega znanja, me pokličite. Poznam teren in vaše želje uredim tako, da ekskurzija poteka v urejenem zaporedju.  S tem vam odpadejo skrbi z planiranjem poti. Priporočam vam preverjene gostilne in druge ponudnike. Na dan izleta prevzamem skupino in poskrbim, da smo ob pravem času na pravem kraju. Zraven pa pripovedujem zgodne o deželi in ljudeh, tako da učenci dopolnijo šolsko znanje iz več šolskih premetov kot so geografija, zgodovina, književnost, umetnost in drugi.

Cilj ekskurzije pa je, da se vzpostavi razmerje med koristnim in prijetnim, zato mora biti program sestavljen tako, da se učenci na poti tudi sprostijo in zabavajo.


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)40 230 525

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 


Opozorilo: Ne delujem kot agencija ali organizator potovanj, zato ne razpisujem izletov ampak zgolj pomagam pri organiziranju izletov za zaključene skupine ali pa kot podizvajalec drugih turističnih agencij in organizatorjev potovanj.

Opomba: Rubrika "ideja za izlet" je samo informativne narave in ne predstavlja razpisanih programov.

Sem turistična vodnica, ki se ukvarja s turističnim vodenjem, rezervacijami in drugimi s potovanji povezanimi storitvami. Moja glavna dejavnost je turistično vodenje.

Pomagam vam pri organizaciji izleta, svetujem in prevzamem vodenje skupine. Lahko za vas rezerviram termine za oglede znamenitosti, muzejev, vinskih kleti, športnih aktivnosti in prehrane na poti. Vse stroške do izvajalcev pa krijete sami . 

Sem turistična vodnica z opravljenim strokovnim izpitom, državna licenca za turističnega vodnika TV0919. Moja naloga je, da vam ponudim ne le ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, ampak da s svojo razlago obogatim program, predvsem pa poskrbim, da  izlet doživite. Prisluhnem vašim željam, se posvetujemo, potem pa skupaj sestavimo program, ki je pisan na kožo vaši skupini. Prepustite mi skrb za rezervacije in prisluhnite mojim nasvetom, ki so plod izkušenj. Poskrbela bomo, da se boste na izletu imeli lepo, okusili pristne domače jedi.

Share this article

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744