Samo organiziranim skupinam pomagam in svetujem pri organizaciji ter izvedbi izleta.

Ste skupina ljudi, ki si želi na izlet?

Vaše društvo, kolektiv, družina, družba prijateljev…. bi želela na izlet. Radi bi  obiskali  Primorsko, mogoče Istro ali pa Furlanijo. Nekaj krajev, ste že izbrali, vendar bi zraven dodali še dve ali tri znamenitosti. Ampak to še ni vse.

Želite si okusiti pristno domačo hrano v kakšni dobri gostilni in da bo pot brezskrbna, poučna in zabavna bi zraven najeli še vodnika.

Vabim vas, da si najprej ogledate mojo spletno stran. Z namenom, da vam olajšam odločitev, sem pripravila rubriko "opisi krajev" . Tam najdete številnih opise krajev, mest in znamenitosti. Poleg so dodane fotografije za boljšo predstavo. Ampak tu je še več.

V rubriki "ideja za izlet" vam podajamo nekaj predlogov za izlete po Sloveniji, Istri, Kvarnerju in Furlaniji Julijski Krajni. Sestavljeni so tako, da vas popeljejo po večjih mestih in majhnih krajih, med naravnimi lepotami in znamenitostmi.

Ali pa med pravljične gradove, veličastne stavbe, spomenike, obeležja in živahna urbana središča. Za ljubitelje naravnih lepot je tu nešteto lepih, mirnih kotičkov, ki se skrivajo v neokrnjeni naravi med gozdovi, vrhovi očakov ali med morskimi zalivi.

Ko se boste odločili kaj bi radi obiskali in doživeli je potrebno vse skupaj sestavit v program izleta. Kar sploh ni enostavno! Kajne?

Kraje kamor bi radi potovali slabo poznate. Ne poznate cest in kakšna je dostopnost. Velikokrat so znamenitosti težko dostopne. Do njih vodilo le pešpoti. Koliko je hoje, kako težavna je pot? Vse te informacije so za vas še kako pomembne. To pa je le začetek.

 Dober program je sestavljen tako, da si vsi ogledi smiselno sledijo. Vmes je potrebno planirati dovolj časa za postanke, malico, kavo, kosilo, samostojne oglede….A tu se organizacija ne konča. Pot je potrebno dobro načrtovati tudi zaradi voznikov, saj so časovno omejeni.

Kaj pa urniki, vstopnine, rezervacije, parkirnine in še bi lahko naštevali. To še gre, saj je večina teh podatkov dostopna na internetu. Tudi gostilne ni težko najti na spletu. Menije, ki vam jih pošljejo so lahko napisani, zelo mikavno in cene so sprejemljive. Ampak, če ponudnika ne poznate, kako ste lahko prepričani, da bo vse v redu !

Na srečo sem tu jaz, da vam olajšam delo in prihranim čas. Ko se odločite kaj si želite obiskati, doživeti ali okusiti, me pokličite. Poznam teren in vaše želje uredim tako, da izlet poteka v urejenem zaporedju.

S tem vam odpadejo skrbi z planiranjem poti. Priporočam vam preverjene gostilne in druge ponudnike.

Na dan izleta prevzamem skupino in poskrbim, da smo ob pravem času na pravem kraju. Zraven pa pripovedujem zgodne o deželi in ljudeh, tako da bo izlet tudi doživet. Raziskujte to deželo z mano in prisluhnite zgodbam iz preteklosti in sedanjosti.

Dovolite si okusiti to deželo tudi dobesedno. Na vas čakajo pristne domače dobrote, sadeži, ki dozorijo na soncu in pridne roke, ki plodove zemlje spremenijo v žlahtno vino in okusen obrok.


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)40 230 525

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 


Opozorilo: Ne delujem kot agencija ali organizator potovanj, zato ne razpisujem izletov ampak zgolj pomagam pri organiziranju izletov za zaključene skupine ali pa kot podizvajalec drugih turističnih agencij in organizatorjev potovanj.

Opomba: Rubrika "ideja za izlet" je samo informativne narave in ne predstavlja razpisanih programov.

Sem turistična vodnica, ki se ukvarja s turističnim vodenjem, rezervacijami in drugimi s potovanji povezanimi storitvami. Moja glavna dejavnost je turistično vodenje.

Pomagam vam pri organizaciji izleta, svetujem in prevzamem vodenje skupine. Lahko za vas rezerviram namestitev, termine za oglede znamenitosti, muzejev, vinskih kleti, športnih aktivnosti in prehrane na poti. Vse stoške do izvajalcev pa krijete sami . Turistom in obiskovalcem nudimo turistične informacije in izvajamo turistično promocijo.

Sem turistična vodnica z opravljenim strokovnim izpitom, državna licenca za turističnega vodnika TV0919. Moja naloga je, da vam ponudim ne le ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, ampak da s svojo razlago obogatim program, predvsem pa poskrbim, da  izlet doživite. Prisluhnem vašim željam, se posvetujemo, potem pa skupaj sestavimo program, ki je pisan na kožo vaši skupini. Prepustite mi skrb za rezervacije in prisluhnite mojim nasvetom, ki so plod izkušenj. Poskrbela bomo, da se boste na izletu imeli lepo, okusili pristne domače jedi.

Share this article

More in this category: « šolske ekskurzije in izlete

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744