Pomagam vam pri organizaciji in izvedbi romanja. Običemo romarske kraje in se udeležimo maše, molitve ali spovedi

Lahko me najamete za vodenje skupine po vašem programu, ali pa vam pomagam pri organiziranju romanja.

Radi bi obiskali katero od romarskih središča na Primorskem, mogoče v Istri ali pa v Furlaniji. Romarsko središče ste si že izbrali, vendar bi zraven dodali še dve ali tri znamenitosti. In tu potrebujete pomoč. Ampak to še ni vse. Želite si okusiti pristno domačo hrano v kakšni dobri gostilni.  In da bo romanje brezskrbno in prijetno druženje bi zraven najeli še vodnika. »Takega, ki bo povedal nekaj po domače«

Ko bodo naslednjič organizirali romanje, si najprej gledate mojo spletno stran. Z namenom, da vam olajšam delo, sem pripravila rubriko "opisi krajev" . Tam so opisi številnih krajev, mest in znamenitosti. Poleg so dodane še fotografije za boljšo predstavo, da bo odločitev lažja. Ampak tu je še več.

V rubriki "ideja za izlet" vam podajamo nekaj predlogov za izlete po Sloveniji, Istri, Kvarnerju in Furlaniji Julijski Krajni. Sestavljeni so tako, da vas popeljejo po večjih mestih in majhnih krajih in med naravnimi lepotami. Dodala sem tudi najpomembnejša romarska središča znana že v davnini in ki še danes privabljajo romarje iz bližjih in daljnih dežel. Zraven so še  znamenitosti, pravljični gradovi, veličastne stavbe, spomeniki, obeležja in živahna urbana središča. Za ljubitelje naravnih lepot je tu nešteto lepih, mirnih kotičkov, ki se skrivajo v neokrnjeni naravi med gozdovi, vrhovi očakov ali med morskimi zalivi.

Ko se odločite kaj bi radi obiskali in doživeli je potrebno vse skupaj sestavit v program romanja. Kar sploh ni enostavno! Kajne? Kraje ki bi jih radi obiskali slabo poznate. Težko sestavite program, saj vam ni znano kako ozka je cesta in kakšna je dostopnost z avtobusom.  Velikokrat so znamenitosti težko dostopne. Do njih vodijo le pešpoti. Koliko je hoje, kako težavna je pot? Vse te informacije so za goste še kako pomembne. To pa je le začetek.

Dober program je sestavljen tako, da si vsi ogledi smiselno sledijo. Vi pa kot dober organizator dobro veste, da mora biti vmes planirano dovolj časa za postanke, malico, kavo, kosilo, samostojne oglede….A tu se organizacija ne konča. Pot je potrebno dobro načrtovati tudi zaradi voznikov, saj so časovno omejenia.

Kaj pa urniki, vstopnine, rezervacije, parkirnine in še bi lahko naštevali. To še gre, saj je večina teh podatkov dostopna na internetu. Tudi gostilne ni težko najti na spletu. Menije, ki vam jih pošljejo so lahko napisani zelo mikavno in cene so sprejemljive. Ampak, če ponudnika ne poznate, kako ste lahko prepričani, da bo vse v redu !  

Na srečo sem tu jaz, da vam olajšam delo in prihranim čas. Ko se odločite kaj si želite obiskati, doživeti ali okusiti, me pokličite. Poznam teren in vaše želje uredim tako, da romanje poteka v urejenem zaporedju.  S tem vam odpadejo skrbi z planiranjem poti. Priporočam vam preverjene gostilne in druge ponudnike. Na dan romanja prevzamem skupino in poskrbim, da smo ob pravem času na pravem kraju. Zraven pa pripovedujem zgodne o deželi in ljudeh tako, da gostje izlet tudi doživijo.

Namen romanja je da pridemo v stik z božjim. To zahteva človekovo odprtost za dobro, lepo in resnično. Zakaj bi romali v daljno Kompostelo, Rim ali Lurd? Obiščite svetišča kot so Sveta Gora, Stara Gora, Trsat na Reko ali Barbana in našli boste svoj mir


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)40 230 525

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 


Opozorilo: Ne delujem kot agencija ali organizator potovanj, zato ne razpisujem izletov ampak zgolj pomagam pri organiziranju izletov za zaključene skupine ali pa kot podizvajalec drugih turističnih agencij in organizatorjev potovanj.

Opomba: Rubrika "ideja za izlet" je samo informativne narave in ne predstavlja razpisanih programov.

Sem turistična vodnica, ki se ukvarja s turističnim vodenjem, rezervacijami in drugimi s potovanji povezanimi storitvami. Moja glavna dejavnost je turistično vodenje.

Pomagam vam pri organizaciji izleta, svetujem in prevzamem vodenje skupine. Lahko za vas rezerviram namestitev, termine za oglede znamenitosti, muzejev, vinskih kleti, športnih aktivnosti in prehrane na poti. Vse stoške do izvajalcev pa krijete sami . Turistom in obiskovalcem nudimo turistične informacije in izvajamo turistično promocijo.

Sem turistična vodnica z opravljenim strokovnim izpitom, državna licenca za turističnega vodnika TV0919. Moja naloga je, da vam ponudim ne le ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, ampak da s svojo razlago obogatim program, predvsem pa poskrbim, da  izlet doživite. Prisluhnem vašim željam, se posvetujemo, potem pa skupaj sestavimo program, ki je pisan na kožo vaši skupini. Prepustite mi skrb za rezervacije in prisluhnite mojim nasvetom, ki so plod izkušenj. Poskrbela bomo, da se boste na izletu imeli lepo, okusili pristne domače jedi.

Share this article

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744