Otok Rab

Lepote otoka so očarale že Liburniska ljudstva, ki so ga naselila že v drugem stoletju pred našim štetjem. Sledili so stari Rimljani, danes pa turisti željni oddiha, miri, dobre hrane in narvnih lepot.

S svojimi 30 peščenimi plažami je Rab resnično »otok sreče« s številnimi majhnimi slikovitimi zalivi, kar so turisti iz celega sveta prepoznali pred skoraj 125 leti.

Ta tradicija se nadaljuje vse do današnjih dni, ko je Rab zaradi kristalno čistega, toplega in plitvega morja idealna destinacija za celo družino.

Tukaj lahko prav vsak glede na svoje želje najde svojo idealno plažo: na Rabu so nudistične plaže, odročni zalivi, plaže za pse in plaže za samske, ki iščejo malo... ljubezni

 

 

Znan kot otok sonca, peska, morja in lepote ter kot eden najbolj zelenih jadranskih otokov, je Rab prepreden z več kot 100 kilometri sprehajalnih in kolesarskih stez, na katerih lahko raziščete lepote sredozemske krajine v tempu, ki vam najbolj ustreza.

Najlepši del tega gozdnatega otoka je nedvomno polotok Kalifront, ki slovi po kraškem reliefu in razčlenjeni obali s številnimi prelepimi zalivčki in zalivi, skritimi v objemu borovih gozdov, kar je idealno za aktivne sprehode, v katerih lahko uživate ne glede na starost, saj je najvišji vrh na otoku Kamenjak samo 408 metrov nad morsko gladino.

Otok Rab ima več peščenih plaž kot katerikoli kraj na Jadranu, zato je skupaj s številnimi lepimi kamnitimi plažami in kristalno čistim morjem idealna destinacija za oddih. 

Vir:Turistična zadruga mesta Rab

 


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)40 230 525

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

Share this article

Login to post comments

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744