Vipava ⇒ Štanjel ⇒ Lipica ⇒ jama Vilenica

IDEJA ZA izlet "kamen, pršut in vino"

Sončna Vipavska dolina in Kras. Za obe so značilni trije pojmi vino, pršut in burja. Vendar Kras ponuja še mnogo več. Največje skrivnosti se skrivajo v podzemnih jamah, najslajše dobrote pa v kmečkih kleteh.

Sprehodili se bomoskozi staro mestno jedro Vipave mimo Lanthierijeva graščina do izvira Vipave, cerkve svetega Štefana in egipčanskih sarkofagov, zatem pa se zapeljemo na Kras.

Sprehodili se bomo skozi srednjeveško naselje Štanjel, si ogledali tipično kraško hišo, Ferrarijev vrt in galerijo slikarja Lojzeta Špacala.

 

Krasa ne okusiš, če se ne ustaviš na domači kmetiji, zato si bomo ogledali kako Kraševci sušijo pršut in pokušali kraška vina. 

Sledi še kosilo s kraškimi dobrotami.

Pot bomo nadaljevali do kraja Lipica, kjer že od 1580 leta deluje kobilarna.

Za konec se bomo spustili še v kraško podzemlje, jamo Vilenico in občudovali umetniška dela , ki jih že tisočletja oblikuje narava.

 


Trajanje izleta: enodnevni
Težavnostna stopnja nezahtevna
Izlet ne zahteva posebne telesne pripravljenosti. Za osebe, ki imajo težave pri hoji in invalide priporočamo predhoden posvet z vodnikom. Za osebe, ki imajo strah pred zaprtimi prostori, odsvetujemo ogled kraških jam.

 


Opozorilo: Ne delujemo kot agencija in organizator potovanj, zato ne razpisujemo izletov ampak zgolj pomagamo pri organiziranju izletov za zaključene skupine ali pa kot podizvajalec drugih turističnih agencij in organizatorjev potovanj.
Opomba: Rubrika IZLETI so le predlogi programov in je izključno samo informativne narave, zato ne predstavlja razpisanih programov.


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)40 230 525

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

O meni

Irena Komel - turistična vodnica.

Državna licenca TVO919

 

 

 

Kontakt

  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 00384 40 230 525

Dobro je vedeti

Spletna stran

Avtorske pravice:

e-Moda Design

00386 40 134 744