quanto sforzo

Pri vsakem izletu lahko opazite tudi opozorilo o zahtevnosti ogleda določene destinacije. Predlagamo, da si natančneje preberete zahtevnostne stopnje obenem pa priporočamo da se posvetujete z vodnikom.

NEZAHTEVNA
Izlet ne zahteva posebne telesne pripravljenosti. Za osebe, ki imajo težave pri hoji in invalide priporočamo predhoden posvet z vodnikom.

Običajno se avtobus lahko vstavi skoraj neposredno pred znamenitostjo, ali pa do tja vodi ravna in urejena pot. Kljub temu nekatere invalidne osebe potrebujejo spremstvo.

SREDNJE ZAHTEVNA
Izlet je primeren za osebe, ki nimajo zdravstvenih težav ne zahteva pa posebne telesne pripravljenosti.

Običajno avtobusi vstavijo na zato določenih mestih, gostje pa se morajo sprehodit po urejeni a nekoliko daljši poti ali pa se pot rahlo vzpenja. Zato ni potrebno posebne telesne pripravljenosti je pa vseeno priporočena športna obutev. Invalidi se morajo obvezno posvetovati z vodnikom.

ZAHTEVNA
Izlet je primeren za pohodnike in osebe, ki nimajo zdravstveni težav, saj zahteva kar nekaj spretnosti in telesne pripravljenosti.

Običajno pot zahteva več hoje, strmejša vzpenjanja, makadamske in neurejene poti. Športna obutev je obvezna, saj je teren lahko tudi spolzek, kamnit in neurejen. Priporočamo, da se takemu delu poti izognejo osebe z vrtoglavico in slabim ravnotežjem. Če je izlet napisan kot pohod, potem naj se potniki temu primerno tudi opremijo. Poleg dobre športne obutve, naj bodo tudi letnemu času primerno oblečeni.

ZELO ZAHTEVNA
Izlet je primeren osebe, ki nimajo zdravstveni težav, saj zahteva veliko spretnosti in dobro telesno pripravljenost.

Običajno so ti izleti, ki so povezani z daljšo hojo in vzpenjanju po zahtevnem terenu. Poleg planinske opreme, pohodnih čevljev je potrebna še druga dodatna oprema, ki je odvisna od izbrane destinacije. Oglede kavern, jam in ostalih zaprtih prostorov odsvetujemo osebam, ki imajo strah pred zaprtimi prostori. Vodne adrenalinske športe odsvetujemo ljudem, ki imajo strah pred vodo.


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)41 671 654

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo. 

 

Last modified on 08/01/2017

Share this article

About Author

Login to post comments

chi sono

Irena Komel - guida turistica

Il numero di licenza nazionale TVO919

 

 

 

Contatto

  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
  • 00384 40 230 525

Bene a sapere

sito web

diritto d'autore:

e-Moda Design

 0386 40 134 744