Viaggiare prudente

Potujte pametno in previdno. Imejte vedno pri sebi vodo, za lažjo nošnjo nahrbtnik in obujte dobre čevlje.

Voda: Brez nje ni življenja! Zato mora vsak poskrbeti, da je dnevni vnos vode zadosten. Preden odidete na pot premislite koliko vode boste potrebovali. Človek potrebuje vsaj dva(2) litra vode dnevno, ob naporih ali visokih temperaturah pa mora biti ta količina še večja, v nasprotnem primeru lahko dehidriramo. Voda je izrednega pomena za zdravje. Človeško telo funkcionira normalno le, če je raven hidracije zadostna.

Izgubljeno telesno tekočino najbolje nadomestimo s čisto vodo.

Ravno zato ni vseeno, kakšno vodo pijemo.

Voda v plastenkah je bolj kakovostna od vode iz pipe, ker obstajajo strožje norme za polnilnice, kot za podjetja, ki skrbijo za javne vodovodne sisteme. Žal pa plastenke predstavljajo veliko onesnaženje okolja.

Ko se na pot odpravljate za en dan, si s seboj vzemite vsaj eno veliko plastenko vode.

Problem nastane, ko se od doma odpravljate za več dni. Takrat se je potrebno dobro založiti s plastenkami. Tu pa nastane problem, saj je voda težka prtljaga. Krajev kamor se odpravljamo ne poznamo in nimamo podatka o kakovosti pitne vode iz javnega vodovoda. Kupovanje ustekleničene vode predstavlja na poti dodatno skrb, kje in kdaj si jo bomo lahko priskrbeli.

Kaj pa če se podate v kraje kjer ni trgovin? Takrat morate nahrbtnike dobesedno nabasati z vodo. Poleg tega je kupovanje ustekleničene vode tudi drago.

Na srečo obstaja enostavna rešitev. Nabavite si prenosni filter za vodo Aquaphor s katerim si boste lahko vodo filtrirali kjerkoli se boste nahajali. S tem boste imeli vedno na voljo čisto in neoporečno vodo. Kamorkoli vas bo pot zanesla, si lahko sproti pripravite pitno vodo na hiter način. Filtrirate lahko vodo iz javne oskrbe ali pa iz naravnega vira (reke, jezera, ...).

Prenosni filtri za vodo Aquaphor si lahko nabavite že od 15 EUR dalje za 1000 litrov filtrirane vode. Plastenka s pol litra vode vas doma stane povprečno 0,50 EUR. Torej 50 EUR za 100 litrov vode. Prihranek je več kot dvojni, ob tem pa ne upoštevamo časa in skrbi, kje boste lahko nabavili plastenke.

Manj ustekleničene vode, manj plastenk, ki obremenjujejo okolje in skupaj lahko poskrbimo za naše otroke in jim dovolimo, da živijo v čistem in zdravem okolju predvsem pa, da pijejo zdravo in čisto vodo.

Zato ne odlašajte z nakupom filtra za vodo Aquaphor.

Aquaphor filtre za vodo vam priporočam tudi za vsakodnevno uporabo doma. Na srečo je voda iz javnih vodovodov v Sloveniji po večini kakovostna. To nam javna podjetja tudi zagotavljajo.

Ampak ! voda mora do našega doma prepotovati kar nekaj kilometrov po ceveh. In tu nastane problem, saj nam nihče ne zagotavlja, da so le-te brezhibne. Tako se v našo pitno vodo skozi porozne, zarjavele, stare, slabo vzdrževane cevi meša nesnaga, pesticidi, fekalije in strupene snovi.

Z dodatnim filtriranjem vode iz pipe si boste zagotovili, da bo voda, ki jo pijete vi in tudi vaši otroci, bolj varna. Pa ne le to, poskusite in ugotovili boste, da so okusnejši tudi napitki pripravljeni iz filtrirane vode, na primer čaj ali kava.

Razmislite o koristih, ki jih bo imela vaša odločitev.

In vse to si lahko zagotovite takoj zdaj. Vrč za filtriranje vode si lahko nabavite že za 12 EUR, uporabljate pa ga lahko več let. Zamenjava filtrov za vodo pa vas bo povprečno stala le okoli 3,50 EUR na mesec.

Ali se splača tvegati lastno zdravlje in zdravlje najljubših le za nekaj evrov mesečno?

Ne dovolite, da se strupene snovi nalagajo v vašem telesu. Poskrbite, da ostanejo v filtru. Naročite si filter za vodo po lastni potrebi in želji. Več si lahko preberete na www.filtrizavodo.si, kjer lahko filtre za vodo tudi naročite.

Za dodatne informacije lahko pišete na Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo..


Nahrbtnik je pomemben del opreme, ko se odpravimo od doma.

Pametno je, da s seboj na pot vzamete nekaj pripomočkov, ki vam lahko na poti še kako koristijo. A najprej jih je potrebno nekam spraviti, zato je dovolj velik in kakovosten nahrbtnik prva stvar, ki jo morate imeti na poti. 

Zakaj nahrbtnik? Ker se tako teža lepše razporedi in roki ostaneta prosti. 

Pomembno je, da so stvari razporejene tako, da jih takoj najdemo. Dobri nahrbtniki imajo zato več žepkov in prekatov.

Priporočam vam, da denar in dokumente imate v posebnih tobicah, ki jih lahko skrijete pod obleko in so tako vedno na varnem. Na tržišču je mogoče dobiti tudi posebne pasove za hlače, ki imajo na notranji strani zadrgo, kamor lahko spravite denar, ključe in podobne dragocenosti.

Kaj na poti najbolj potrebujemo. 

- najmanj 1,5 litra vode

- zložljiv dežnik ali dežni plašč

- set za prvo pomoč

- toaletni pribor

- dodatno oblačilo

- fotoaparat

- prenosni telefon

- kapa ali klobuk za zaščito pred soncem ali mrazom

Če se odpravljamo v odročne kraje ali v naravo pa dodatno potrebujemo še

- kompas

- set za preživetje

- kakovostne čevlje

- prenosno svetilko

- šotor

- spalno vrečo

- potovalni set za pripravo hrane

Vse to si lahko nabavite pred odhodom in po ugodnih cenah. Vse to namreč dobite v spletni trgovini www.armymoda.com. Če potrebujete dodatne informacije pa lahko pišete na Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo. in svetovali vam bodo najprimernejšo opremo za vaše potrebe in želje.


Varen korak si zagotovite z dobrimi čevlji, udobnost pa v kvalitetnih oblačilih

Vse prepogosto vidim, kako se popotniki odpravijo na pot v neudobnih čevljih (sandali, cokle, japonke, ...). Dame celo v čevljih z visoko peto. Zaradi tega prihaja do neudobne hoje, včasih tudi do padcev in posledično do poškodb. Na tem mestu ne bom razglabljala kaj temu sledi, saj verjamem da to že veste.

Preden se odpravite od doma resno premislite kam se odpravljate, koliko bo hoje, kakšen bo teren, kateri letni čas je in spremljajte vremensko napoved. Temu primerno se tudi obujte in oblecite.

Dobre pohodne čevlje, ki zagotavljajo dober oprijem tudi na mokrem terenu lahko nabavite v spletni trgovini www.armymoda.com.

Pomembna je tudi vodoodpornost, saj se v premočenih čevljih zagotovo ne bomo dobro počutili in izlet ne bo več sproščen.

Hlače, ki nas tiščijo in so zato neudobne, zagotovo niso pravi kos oblačila za potovanje. Priskrbite si udobna, zračna in zaščitna oblačila.

Priporočam vam, da si ogledate ponudbo na spletni trgovini www.armymoda.com, kjer si čevlje in oblačila lahko nabavite po zelo ugodnih cenah.


Turistična vodnica Irena Komel

00386 (0)41 671 654

Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo. 

Share this article

More in this category: referenze »

About Author

Login to post comments

chi sono

Irena Komel - guida turistica

Il numero di licenza nazionale TVO919

 

 

 

Contatto

  • Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
  • 00384 40 230 525

Bene a sapere

sito web

diritto d'autore:

e-Moda Design

 0386 40 134 744